‘Pas på din skov og få mere ud af den!’
Ved flishugning ved vores kunder, hugger vi ofte det træ efter skovning, som ikke er egnet til gavntræ (tømmer) til savværket. Flisen anvendes derfor i stedet til miljøvenlig energi på de lokale varmeværker. Dette gælder både træ fra de første udtyndinger i yngre bevoksninger, til toppe fra større træer. Da der er stor efterspørgsel på biomasse, kan det godt betale sig at udnytte så meget af de træer, der fældes som muligt.
Vi råder over 2 forskellige typer maskiner, så vi kan løse de fleste opgaver. Vi har terrængående flishuggere, som kan tage stammer på op til 40 cm, men også mobile flishuggere, der kan tage stammer op til 100 cm i diameter og er stammerne større end det, har maskinen en kløver der kan dele stammerne ned til de kan håndteres.
Vi kan både flishugge det træ, som vi skover i din skov, men også træ, som du selv har fældet.
Til terrænhugning anvender vi som regel vores Claas Xerion 3300 med flishuggeren TP 400.
Med denne maskine kan vi flishugge i din skov eller læhegn, og vores erfarne maskinfører passer godt på din skov imens.
Maskinen kan tage stammer på op til 40 cm, og kan komme frem de fleste steder i skoven. Vi leverer dit flis til de lokale kraft-varmeværker, som anvender det til bioenergi.
Med den mobile flishugger Pezzolato PTH 1200 monteret efter en Claas Xerion 5000, kan vi flishugge dit træ fra stakke. Ofte køres træet ud fra skoven efter skovning, og placeres i stakke efter kundens ønske.
Maskinen har egen fliskasse, og flishugger træ på op til 100 cm i diamter, men hvis træerne er større end det, er maskinen monteret med kløver, som deler stammerne ned til håndterbar størrelser.
Vi anvender også denne maskine, til at fremstille flere størrelser flis. Bl.a. bruger vi den også til at lave stokerflis. Dette er både hvis du ønsker at købe stokerflis eller at du selv har træet, du gerne vil have lavet til stokerflis. Når vi flishugger stokerflis, isætter vi et mindre sold på 50 mm, som sikre en ensartet og mindre kvalitet flis. Vi kan ligeledes lave en mellemstørrelse flis, med et 70 mm sold. Flisen til varmeværkerne, flishugges med et 120 mm sold. Denne flis bruges til bioenergi.
Flishugning i terræn med Claas Xerion 3300 med TP400 & Claas Xerion 5000 med Pezzolato tromlehugger
Mange af vores kunder har brug for flere forskellige skovservice opgaver udført i samme ombæring. Nogle har brug for en totalløsning med alt fra skovning til plantning af ny skov eller læhegn.
Under skovning og tynding af skov og læhegn, laver vi altid en plan med skovejeren om præcis hvad der skal skoves. Vi anvender de maskiner der passer til skoven, og kombinerer eventuelt med manuel skovning. Disse kan du læse mere om her: Manuel skovning, fældebunkelægning, fældeudkørsel eller processkovning.
Efter skovning anvendes træet til enten tømmer eller flis ifølge dets kvalitet og størrelse. Træet udnyttes altid bedst muligt, og vi har gode aftaler for afsætning af tømmer til savværker, og flis til varmeværker.
Ofte skal skovejeren i gang med plantning efter skovning. Her kommer grenknusning, rodfræsning og stubfræsning ind i billedet for at gøre skovbunden klar, så grene og rødder fjernes. Vi hjælper gerne med at lave en planteplan, der passer til både skoven, og det den skal bruges til efterfølgende. Plantning
Vi kan hjælpe dig med at lave en plan over det skovservice arbejde, der skal udføres i din skov eller i dit læhegn. Sammen finder vi en løsning, der passer til dine ønsker og din skovs behov. Vi udfører både totalløsninger og enkelte opgaver, som grenknusning eller rodfræsning.
Vi har altid fokus på kvalitet, sikkerhed og konkurrencedygtige priser.
Ring på 21289113 og snak med Bjørn om totalløsninger, eller send en mail til bjorn@willemoes-skovservice.dk
Følg med i vores hverdag på Facebook eller se flere videoer på vores YouTube kanal.